raadhus_gmPå tirsdag går det løs over det ganske land – der skal stemmes til lokalrådene og flere steder ligner det nogle markante skift i Borgmesterstolen. Der er især en række kommuner som er værd at holde øje med. Naturligvis min kommune egen Furesø. Kan venstre holde skansen efter de mange mytterier og interne  opgør? Jeg tror det ikke og smider mine penge (og stemme) på en Socialdemokratisk borgmester i Ole Bondo, som forhåbentligt kan samle kommunen i en fælles vision, på baggrund af en genforhandling af det samlede budget, som indenrigsministeren har lovet.

I Allerød står kampen imellem Venstre og Konservative – og det går ikke helt stille for sig. Spændende at se om Venstre kan overtage tronen i en klassisk konservativ kommune. Alberstlunds Borgmester Finn Aaberg træder tilbage efter 31 år på posten (respekt) I Helsingør er der ingen garanti for den siddende borgmester  Per Tærsbøl. I Hillerød er Borgmester Kirsten Jensen (Kedelige Kirsten) i farezonen og har ikke helt kunne fylde skoene efter Nick Hækkerups kæmpe populariteti kommunen. I København er sagen afgjort på forhånd – det bliver nordjyden Frank Jensen (!) der skal lede byen rydde op i den notoriske kaotiske økonomi i de store forvaltninger som Børne & Unge samt Miljø Og Teknik.  Eneste spænding i København er hvordan de øvrige borgmesterposter fordeles. Kan Bondams borgmestermave blive tykkere eller kommer han på politisk smalkost? Hvad med Bo Asmus Kjeldgaard – kan hans dyre kampagne slette et klodset politisk image og en rodet administration? Og Hvad bliver i det hele taget SF’s kommende rolle i de mange byråd? Hvis man betragter dette som et fingerpej om det kommende forltingsvalg, så kan vi forvente en massiv fremgang for SF i de mange lokale byråd – og fint med det i øvrigt.

Hvis man ikke kan stille sin (lokal) politiske sult i de landsdækkende medier kan jeg anbefale 2 stærke Blogs som dagligt giver et skarpt skud, fra hver sin side af det politiske felt.

Jarl Cordua – Borgerlig liberal blog fra ex. venstre politiker med lækre kilder og en skarp tone!

Dansk Politik – DK’s mest ambitiøse politiske blog, med socialdemokratisk afsæt. Stærk lokal dækning.

 

 

 

 

Advertisements